Web Analytics Made Easy - Statcounter

غذاها و شیرینی‌های محلی بخشی از میراث فرهنگی ناملموس کهن دیار همدان هستند؛ برندهای ارزشمندی که در نمایشگاه گردشگری اقوام و خوراک ایرانی منطقه غرب کشور معرفی شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، میراث فرهنگی ناملموس بخش زنده‌ای از تاریخ است که در طول قرن‌ها حفظ شده است؛ یادگارانی ارزشمند که در جای جای استان تاریخی همدان به چشم می‌خورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابنیه تاریخی و اشیا قدیمی از نفیس‌ترین میراث‌های ملموس کهن دیار همدان است، اما دسته دیگری از یادگاران با ارزش وجود دارد که غنای فرهنگی هر خطه را معرفی می‌کند و «میراث فرهنگی ناملموس» نام دارد.

میراث‌هایی که در کنار زیبایی، تاریخ، فرهنگ و آداب و رسوم اقوام را روایت می‌کند؛ آداب و رسوم، آیین، زبان، گویش، بازی، موسیقی، ادبیات شفاهی، غذاها و شیرینی‌های محلی، هنرهای اجرایی، جشن‌ها و دانش و مهارت‌ها در زمره میراث ناملموس ملی قرار دارند.

میراث فرهنگی ناملموس بخش زنده‌ای از تاریخ است که به دست بازماندگان به مرور و به‌طور پیوسته مورد استفاده و بازآفرینی قرار گرفته و در طول زمان بر ارزش آن افزوده شده است.

استان همدان با پیشینه تاریخی طولانی، مهد تمدن‌های بزرگی بوده هریک از آن‌ها ، آداب و رسوم خاص خود را داشته‌اند. از رهگذر این تمدن‌ها، آئین‌ها یا سنت‌هایی به یادگار مانده که تعدادی از آنها در فهرست میراث فرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسیده است.

 ثبت 90 پرونده در فهرست میراث ناملموس ملی 

کارشناس ارشد ایران شناسی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان در این باره به تسنیم می‌گوید: در چند سال گذشته 90 مورد از غذاها، آئین‌ها، صنایع دستی و موارد دیگر از استان همدان در فهرست میراث فرهنگی ناملموس کشور ثبت شده است.

فریبا نعمتی می‌افزاید: هر سال دو بار فرصت ارسال پرونده شاخص استان به شورای بررسی میراث ناملموس وجود دارد و امسال هم چند پرونده شامل دو بازی محلی، یک رشته صنایع دستی، آئین برداشت محصول و یک نوع شیرینی آماده معرفی به کمیته بررسی است.

وی بیان می‌کند: در بخش آئین‌ها مراسم سینه زنی دهه محرم روستای مهاجران شهرستان بهار، تعزیه شهر مریانج، مراسم شب عید قربان شهرستان رزن، جشن شکرگذاری آب روستای هیزج بخش قهاوند، مراسم گردوتکانی تویسرکان، مراسم قنبرخوانی به مناسبت شهادت حضرت علی(ع) در تویسرکان و آئین شاهزاده حضرت علی اصغر(ع) همدان ثبت شده است.

نعمتی می‌گوید: در بخش مهارت‌ها هم مهارت و شناخت بافت قالی تویسرکان، پخت کباب سرداشی همدان، پخت نان مغزی تویسرکان، منبت چوب در ملایر و تویسرکان و مهارت تهیه قِووت جزء میراث ناملموس استان به شمار می‌رود.

وی اعلام می‌کند: آش وَرکواز(سبزی مثل تره)، آش بادمجان نهاوند، آش سماق تویسرکان، آش کشک هویج همدان، خورش ماست همدان، آبگوشت کلم همدان، کباب سرداشی همدان، آش قازیاغی کبودراهنگ و آش عیرانشوربا مهمترین غذاهای ثبت شده هستند.

کارشناس ارشد ایران شناسی اداره کل میراث فرهنگی همدان می‌گوید: از بین شیرینی‌های شاخص ثبت شده استان همدان هم می‌توان کماج، شیرمال، حلوازرده، شاطه حلوا، سنل نهاوند، شربت پالوده لالجین، حلوای مغزی تویسرکان، گرده همدان و کلوای نهاوند و ملایر را نام برد.

نعمتی می‌افزاید: از بین دسرها هم مربای گل زرد تویسرکان و ترشی آش ملایر در فهرست آثار ناملموس ملی ثبت شده است.

 معرفی غذاهای محلی همدان در برج میلاد 

میراث ناملموس بخش مهمی از تاریخ هر خطه‌اند؛ یادگارانی ارزشمند که نگهداری آنها و انتقال به نسل‌های بعد به برندسازی، برگزاری نمایشگاه و جشنواره نیاز دارد.

نمایشگاه گردشگری اقوام و خوراک ایرانی منطقه غرب کشور که این روزها در برج میلاد برگزار شده؛ فرصتی است تا میراث ناملموس خطه تاریخی همدان معرفی می‌شود.

معاون گردشگری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان در این باره می‌گوید: کمیته ملی گردشگری خوراک ایران با همکاری دو مؤسسه فرهنگی از 2 تا 7 مرداد، نمایشگاهی را در برج میلاد تهران برگزار می‌کند.

علی خاکسار می‌افزاید: در این نمایشگاه برنامه شب فرهنگی استان‌های همدان، ایلام، کردستان، کرمانشاه و لرستان و سوغات و خوراک ایرانی این مناطق، صنایع‌دستی و موسیقی محلی اجرا می‌شود.

وی بیان می‌کند: برنامه شب فرهنگی همدان 3 مرداد ساعت 21 تا 23 اجرا می‌شود و از صدا و سیمای مرکز همدان خواسته شده تا این برنامه را از شبکه استانی پخش کند.

خاکسار می‌گوید: در نمایشگاه گردشگری اقوام و خوراک ایرانی منطقه غرب کشور تلاش کرده‌ایم تا ظرفیت‌های همدان شامل جاذبه‌های طبیعی کمتر شناخته شده، سوغات، غذاهای محلی و صنایع دستی معرفی شود.

شیراز میزبان "جشنواره ملی اقوام ایرانی" شدلزوم توجه به سیاست تولید اثر در نمایشگاه‌های هنری مناسبتینخستین جشنواره و نمایشگاه جاذبه‌های گردشگری استان اردبیل افتتاح شد

وی می‌افزاید: برگزاری کارگاه سفالگری و منبت و پذیرایی از بازدیدکنندگان با شیرینی‌های محلی همدان از دیگر برنامه‌های این نمایشگاه است.

به گزارش تسنیم، گردشگری خوراک و توانایی در معرفی غذاهای محلی از روش‌های برندسازی یک شهر یا منطقه است و شرکت در نمایشگاه‌های ملی و بین‌المللی مناطق هدف، همایش‌های تخصصی حوزه گردشگری، برگزاری نمایشگاه‌ها، رویدادها و جشنواره‌‌ها و ساخت فیلم از راه‌های معرفی میراث ناملموس همدان در سطح ملی و بین‌المللی است.

انتهای پیام/744/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: میراث فرهنگی ناملموس خوراک ایرانی میراث ناملموس غذاهای محلی استان همدان ثبت شده صنایع دستی برج میلاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۶۱۸۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره روستایی و عشایری در استان قزوین برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر سعید ابیت اظهار کرد: همزمان با آئین سنتی طلب باران و پنجاه به در دومین جشنواره روستایی و عشایری در این استان قزوین دایر می‌شود.

وی افزود: با برنامه ریزی و هماهنگی‌های انجام شده عشایر این استان در این جشنواره با برپایی سیاه و سفید چادر حضور فعال خواهند داشت.

وی اظهار داشت: عشایر از طوایف، ایلات و مناطق مختلف استان با عرضه محصولات لبنی، گیاهان دارویی، صنایع دستی، پخت نان و آش‌های محلی توانمندی‌های خود را بعنوان جامعه مولد به معرض نمایش خواهند گذاشت.

ابیت یادآور شد: این نمایشگاه از ۱۷ تا ۲۱ اردیبهشت امسال در محل شرکت نمایشگاه‌های بین المللی استان قزوین از ساعت ۱۵ الی ۲۱ همراه با بازی‌های محلی و بومی اقوام ایرانی برگزار خواهد شد.

کد خبر 6097703

دیگر خبرها

  • جشنواره «چومچه خاتون» در کوثر برگزار می‌شود
  • سمنان میزبان جشنواره «تاسکا» شد
  • کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد
  • جشنواره روستایی و عشایری در استان قزوین برگزار می‌شود
  • یک کشف دیواره تاریخی در همدان حین عملیات پیاده‌راهسازی
  • افتتاح نمایشگاه نقشه‌‌های تاریخی خلیج‌فارس و عروسک‌های بومی اقوام ایرانی
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی برای اولین بار در خوزستان
  • یاسوج میزبان هشتمین جشنواره ملی فرهنگ عشایر ایران زمین
  • جشنواره غذاهای سنتی شهرستان گرمی برگزار شد